Välkommen till Villas Worldwide / VillasduMonde. Grundades år 1999
Holiday Villa - Ett snitt över resten


CALL US : 0033 800 800 565
EMAIL US : info@world-villa.co.uk
www.world-villa.co.uk
Internationella villa semester och skidstuga specialister - skillnaden är vår erfarenhet

Snabbsökning - Kontrollera tillgänglighet online
    [+] Fler kriterier

Hyra hus >> Italien villor >> Puglia villor

Puglia villor

Upptäck det fantastiska villor världen över urval av privata villor med pooler i Puglia i sydöstra Italien som innehåller ett antal av de unika Trulli-egenskaperna som är typiska för området. Dessa vita hem med koniska tegeltak erbjuder vackert boende för oförglömliga semester. Vi har ett superintervall från en lyxvilla för fyra som är väl lämpad för en minnesvärd smekmånad till en stor fastighet för tolv.

Apulien regionen (känd som Puglia lokalt) ligger precis i söder, i det så kallade italienska hälen. Det är en ganska platt landsbygdsområde som gör den särskilt attraktiv för cyklister. Med kusten på två sidor av den breda halvön av Gargano Promontory finns det ett bra val av stränder som flankeras av spektakulära vita klippor. Med Adriatiska havet på ena sidan och Joniska havet å andra sidan finns det många fiskeorter och byar som Vieste och Peschici på halvön och du kan besöka de närliggande Tremiti-öarna.

Över hälften av Italiens olivoljeproduktion kommer från regionen Apulien-Puglia, så mycket av landet domineras av olivlundar samt mycket gamla skogar. Mycket av området är införlivat i Parco Nazionale del Gargano.


>> Se våra Puglia villor

Puglia villor
Vi har 22 villor i Puglia.
>> >> Se våra Puglia villor


 

Resa

Det finns två internationella flygplatser. Brindisi (BDS), som är den längst söder och Bari Palese (BRI) som är de busier av de två. Brindisi har flyg till Storbritannien och Schweiz samt interna italienska städer. Bari har flyg till Storbritannien, Tyskland och Belgien samt italienska städer. Ryanair flyger till båda, Easyjet och British Airways flyger till Bari.

Sevärdheter

Längs kusten finns många vackra vattentorn och Castel del Monte UNESCO världsarvslista är ett utmärkt exempel på militärarkitekturen från 1200-talet. Du kommer att finna att det är bilden på den ena centen euro i Italien. Trulli är områdets emblematiska byggnader, med oss ​​kan du till och med stanna kvar i en. Beläget framförallt i Istrien dalen var dessa torra stenbyggnader med koniska tak lokalbefolkningen. Upptäck den extravaganta barockarkitekturen i Lecce helt ned i hälen, till exempel Basilica Della Santa Croce, som går tillbaka till 1500-talet. Castellana Grotte är en stor showgrotta öppen för besökare, den andra är i Putignano. Safaris zoo på Fasano är en populär dag ut för familjer med barn.

Väder

Med över trehundra soldagar om ett år är vädret mycket tillförlitligt. Det är faktiskt inte för varmt på sommaren, med genomsnittliga temperaturer runt 23 grader. Temperaturerna är varma från april till oktober med lite nederbörd.

Tid

Apulien - Puglia-regionen är en timme före Greenwich menyn som den ligger i den centrala europeiska tidzonen.

Böcker att läsa

Pan 'e Pomodor - Min passage till Puglia av Ian R McEwan är en av de greatsna om ett brittiskt par som renoverar ett gammalt hus som de köpte i området och alla roliga och spelade spel. Casa Rossa av Francesca Marciano är en roman bland annat i regionen Apulien - Puglia.

Mat och dryck

Självklart är fisk och skaldjur övervägande i det lokala köket tillsammans med lokalt odlade råvaror som olivolja, mandel och apelsiner. De lokala vinerna är verkligen värda att försöka, speciellt de vita från Locorotondo och Martina Franca och fulla röda från Negromaro och Nera. Du kanske vill få Puglia - en kulinarisk memoir av Maria Pignatelli för att lära dig mer om de lokala recepten eller en aptit för Puglia av Christine Smallwood.

Äta ute

Ostuni är en av de bästa ställen att äta ute i regionen, det finns ett mycket bra val här. Alberobello är också ganska bra. Den lokala pastan är recchietele (eller orecchiette) vanligtvis gjord av durumvete som odlas i regionen, strascinati är en annan, de kombineras ofta med fisk och kött till stor effekt.

Handla

Huvudstaden i området Trulli är Alberobello där det finns ett brett utbud av affärer, det perfekta stället för att köpa souvenirer. För billig lokalt vitt vin försök Locorotondo. Martina Franca är platsen för elegant shopping, Ostuni är också mycket bra, särskilt i de mer moderna områdena.

Sport och fritid

Det finns många möjligheter till snorkling och dykning längs kusten med underjordiska grottor och rev av Tremiti-öarna som erbjuder något speciellt. Det finns fyra mycket bra golfbanor i området. Kitesurfing och vindsurfing är också populära här.

Stränder

Det finns många stränder på båda sidor av halvön och på Tremiti-öarna, i synnerhet är havet kristallklart.

Puglia huser vad man kan förvänta sig

De egenskaper som vi har i Puglia är bland de senaste som tillagts vår italienska villaportfölj. De är verkligen intressanta egenskaper, antingen konverterade Tulli eller hus eller moderna kustvillor. Alla är av mycket god standard och perfekt familjehem.Senaste Uppdatering Søndag, Augusti 18, 2019.
Copyright © world-villa.co.uk
Villas du Monde / Villas Worldwide 1999 - 2019 - Juridiska anmälningar

Storstäder uttrycka anslutningar :